economie

26 okt 2016, 09:09

De Barbier verruilt Oosterstraat voor Folkingestraat

De Barbier verruilt Oosterstraat voor Folkingestraat

De Barbier, die zichzelf een van de oudste kapperszaken van de stad noemt, verruilt de Oosterstraat voor de Folkingestraat. De Barbier heeft 45 jaar een plek gehad in de Oosterstraat.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 1 november opent de kapsalon de deuren op Folkingestraat 34. Met de verhuizing wil De Barbier zich opmaken voor een nieuwe generatie kappers en klanten. Bovendien ontwikkelt het gebied rond de Poelestraat zich steeds meer als uitgaansgebied, terwijl de Folkingestraat steeds aantrekkelijker wordt voor een kapsalon, aldus manager Frans Lesnoesa.

De Barbier opende de deuren in 1971. Achterin de oude zaak werden van oudsher heren geschoren, vandaar de naam Barbier. In het verleden zijn er in de kapperszaak door RTV Noord vele televisieopnames gemaakt waarbij de geïnterviewden werden geknipt en geschoren. Bovenin het oude pand aan de Oosterstraat werd later een schoonheidssalon geopend. Vele 'bekendere' Groningers hoorden en horen tot de klantenkring van De Barbier. Enkele jaren geleden verhuisde de zaak naar een ander pand in dezelfde Oosterstraat.