economie

14 jul 2017, 09:09

Cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

Cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

Groningen trekt jaarlijks anderhalf miljoen toeristen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Om deze potentiële klanten in hun eigen taal te woord te kunnen staan, bieden de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging WEST en Koninklijke Horeeca Nederland vanaf 20 september een cursus "Duits op de Werkvloer" aan. Deze cursus focust zich op praktijkgericht Duits (hoe spreek ik een klant aan, hoe vertel ik over mijn producten) in plaats van op de lastige naamvallen, grammatica en werkwoordsvormen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen is onder toeristen een gewilde bestemming en het overgrote deel hiervan is afkomstig uit Duitsland. Voor veel ondernemers een belangrijke doelgroep, maar hoe zorg je er nu voor dat deze Duitse bezoekers zich welkom voelen in jouw zaak en met welke gewoontes moet je rekening houden?

 

Een ervaren docent van het Noorderpoort neemt de deelnemers in vijf avonden mee in de wereld van de Duitse taal en de Duitse bezoeker. Naast de culturele verschillen en overeenkomsten leren ze in een kleine groep praktisch Duits spreken. De cursus is interactief en maakt onder andere gebruik van filmpjes, thuisopdrachten en mystery guests. Door de korte duur van de cursus is enige basis kennis Duits gewenst.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, er geldt een maximum van 2 personen per bedrijf en er wordt gewerkt met een no-show policy om een actieve houding te realiseren.

 

Data

 

De cursus bestaat uit een reeks van vijf, tweewekelijks gehouden, bijeenkomsten met een groep van ongeveer 20 personen. De cursus wordt kosteloos aangeboden aan ondernemers, in Groningen, in samenwerking met het Noorderpoort. De eerste cursus begint woensdag 20 september en wordt daarna tweewekelijks vervolgd op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie.

  • 20 september
  • 4 oktober
  • 18 oktober
  • 1 november
  • 15 november

 

Locatie

De cursus vindt plaats bij het Noorderpoort, Boumaboulevard 113 te Groningen. Parkeren kan betaald onder het Noordlease stadion.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding