economie

26 apr 2018, 10:10

Cursus Duits voor Groninger bedrijven

 Cursus Duits voor Groninger bedrijven

De meeste van de buitenlandse toeristen in Groningen komen uit Duitsland. Dan is het wel zo gastvrij en zakelijk gezien ook héel verstandig wanneer medewerkers van bedrijven in Groningen een beetje Duits kunnen spreken met de klanten. Om die medewerkers te helpen gaat er dinsdag 22 mei een zeer handige cursus ‘Duits op de werkvloer’ van start, waarvoor men zich via deze link kostenloos kan aanmelden. (Lees verder voor meer informatie)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Organisator van de cursus is het Servicepunt Detailhandel in opdracht van de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging WEST en Koninklijke Horeca Nederland.

 

Groningen is onder toeristen een gewilde bestemming en het overgrote deel hiervan is afkomstig uit Duitsland. Voor veel ondernemers een belangrijke doelgroep, maar hoe zorg je er nu voor dat deze Duitse bezoekers zich welkom voelen in jouw zaak en met welke gewoontes moet je rekening houden?

 

Een ervaren docent van het Noorderpoort neemt je in 5 avonden mee in de wereld van de Duitse taal en de Duitse bezoeker. Naast de culturele verschillen en overeenkomsten leer je in een kleine groep praktisch Duits spreken. De cursus is interactief en maakt onder andere gebruik van filmpjes, thuisopdrachten en mystery guests. Door de korte duur van de cursus is enige basis kennis Duits gewenst.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, er geldt een maximum van 2 personen per bedrijf en er wordt gewerkt met een no-show policy om een actieve houding te realiseren.

 

Aanmelden en meer info: www.groningerretailacademy.nl