economie

10 sep 2015, 19:07

Contacten tussen Groningen en Oldenburg steeds inniger - Duitse ondernemers op bezoek in Stad

Contacten tussen Groningen en Oldenburg steeds inniger - Duitse ondernemers op bezoek in Stad

De contacten tussen Groningse en Duitse ondernemers uit Oldenburg verlopen steeds beter. Dat was de conclusie donderdag aan het eind van een bezoek van een delegatie Duitse ondernemers aan Groningen. De Duitse delegatie werd onder meer welkom geheten door burgemeester Peter den Oudsten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een delegatie Duitse ondernemers uit Oldenburg heeft donderdag een bezoek gebracht aan Groningen. Het betrof een bezoek op initiatief van de gemeente Groningen, in samenwerking met de Commercieele Club Groningen. Enkele tientallen Duitse ondernemers werden in Groningen welkom geheten. Ze kregen onder meer informatie over de bereikbaarheid van de stad, de aanpak van het Hoofdstation en ze brachten een bezoek aan de nieuwe winkel Bauhaus en aan Martiniplaza. Het hoofdthema van de bijeenkomst was: “Geschaeftskontakte ins Nachbarland”.

 

Burgemeester Peter den Oudsten liet weten blij te zijn met de komst van de Duitse delegatie. Volgens hem is er al 25 jaar een succesvolle samenwerking tussen Groningen en Oldenburg, een feit dat op 9 november feestelijk zal worden gevierd.

 

Volgens de burgemeester van Oldenburg, Jürgen Krogmann, is de samenwerking tussen Groningen en Oldenburg steeds intensiever. Zo is er een soort dependance van de RUG in Oldenburg, waardoor het nu mogelijk is om in die stad medicijnen te studeren. ‘Er zijn veel verschillen maar we hebben ook veel zaken gemeen. Onze samenwerking is niet oppervlakkig’, aldus de Duitse burgemeester tijdens een afsluitend diner in Martiniplaza.