economie

11 apr 2018, 20:08

Commercieele Clubs Senioren en Jongeren vieren 6e lustrum met ‘Lustrum-spelen’

Commercieele Clubs Senioren en Jongeren vieren 6e lustrum met ‘Lustrum-spelen’

De Jongeren Commercieele Club (JCC) en de Commercieele Club Groningen Senioren (CCGS) bestaan dit jaar allebei dertig jaar. Tijd voor een feestje dus. Het zesde lustrum wordt aankomende zaterdag, 14 april, gevierd door het houden van ‘Lustrum-spelen’, in Hanzeplaza aan de Protonstraat in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de opening staat om 13.30 uur in de Hamburg-zaal een symposium op het programma. Daarbij wordt aan een Forum, bestaande uit onder andere wethouder Paul de Rook, Anneloes Middelkoop (o.a. Ambiant Lycurgus) en Gerard Kemkers, enkele stellingen voorgelegd. De stellingen hebben stuk voor stuk betrekking op Sport en de Jeugd, in de breedste zin van het woord. 

De jongste bezoekertjes kunnen vanaf 13.00 uur hun hart ophalen in onder andere de ballenbak, op een klimwand en een curlingbaan. Buiten staat een tokkelbaan van ongeveer 70 meter lang.

Later op de dag staan er onder andere een Clinic Shorttrack door Leo Bloemhof en een Clinic Boksen door Farenc Soepboer op het programma. Willemijn Bos (Olympisch Oranje hockeyster uit Haren) verzorgt een boeiende lezing. Ook Nicole Kort – arts en fervent sporter – houdt als voorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid een lezing. Kort is zelf ook doofblind.

Een sportarts van het UMCG is aanwezig om, samen met drie collega’s, bij de bezoekets verschillende tests af te nemen. Daarbij gaat het onder andere om cholesterol, bloeddruk, vetmeting en nog verschillende andere.

In Hanzaplaza staan die dag meerdere kramen, waarin onder meer Donar (met voorzitter Jannes Stokroos) en Sportrade Fit- en Welness uit Paterswolde met manager Remco Land zich presenteren. Ook Fred van der Werf over de Noord Nederlandse Golf & Country Club is aanwezig. 

Het evenement is zowel voor de senioren, als de junioren, als de allerjongste bezoekers de moeite waard, zo belooft de organisatie.

De entreeprijs van € 10,-- p.p. (incl. 2 kopjes koffie/thee) en kinderen tot 14 jaar gratis. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugdsportfonds Groningen.