Economie

Commercieele Club Groningen Senioren viert 5e Lustrum met nieuwe 'Award'

Onder auspiciën van de Commercieele Club Groningen is in 1988 de Jongeren Commerciële Club, de JCC opgericht. De JCC is een zelfstandige club met een eigen activiteitenprogramma. Met bestuur en leden worden vriendschappelijke betrekkingen onderhouden. Ook werd de Commercieele Club Groningen Seniorenconvent in het leven geroepen, bedoeld voor de leden die uit het arbeidsproces traden door pensionering, VUT etc. De vereniging bevordert de sociale-, culturele- en maatschappelijke ontwikkeling in Noord-Nederland. Het Seniorenconvent is op 14 januari 2009 zelfstandig geworden.Vrijdag 12 april vieren de Senioren hun 5e lustrum met een feestelijke boottocht, deels door de grachten van Groningen en deels via het van Starkenborghkanaal.


Leestijd: 2 minuten

Om de nauwe betrokkenheid met het bedrijfsleven te benadrukken, heeft men een “Commercieele Club Groningen Senioren Award” gecreëerd. Deze Award, die de komende 5 jaren jaarlijks zal worden uitgereikt,  bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,–
De eerste Award zal worden uitgereikt aan de Ondernemersacademie.

De Ondernemersacademie begeleidt jonge MBO studenten die hun talent en passie op het gebied van ondernemerschap willen volgen en is een onderdeel van het Netwerk JLO (Jong Leren Ondernemen). Het Netwerk JLO is een samenwerking tussen de vier MBO onderwijsinstellingen, de Hanze Hogeschool en het bedrijf YEAH!. Zij wil ondernemend gedrag, ondernemerszin en ondernemerschap stimuleren en verbeteren in het Groningse.

Het concept van de Ondernemersacademie  is een initiatief van het Noorderpoort en vervolgens zijn de andere partners ingestapt. In het Netwerk zitten de Rabobank, de gemeente Groningen, de Provincie Groningen, MKB Noord en KvK Noord.

Elk jaar worden er 25 studenten aangenomen om bovenop hun laatste leerjaar van hun MBO studie een extra traject te volgen op het gebied van ondernemerschap. Dit programma bestaat uit diverse onderdelen als personal coaching, workshops en netwerken

Iedere student krijgt, gedurende het hele traject dat 9 maanden duurt, een personal coach die zelf ondernemer is. Deze personal coach is de sparringpartner van de student. De workshops, die op bedrijven plaats vinden, worden gegeven door ondernemers of door intermediairs. Door netwerkbijeenkomsten te bezoeken bouwt de student zijn eigen netwerk op.

Tijdens een korte bijeenkomst om 12.00 uur, aan boord van de Marprinses, die ligt afgemeerd aan het Damsterpad (bij de jachthaven van de GMC) overhandigt voorzitter Wim Stroetinga de Award aan projectleider Lily Stap. Zij is bijzonder ingenomen met het initiatief en in de loop van 2013 zullen drie bedrijven of personen worden genomineerd. Daarna gaat een jury, waarin ook een afgevaardigde namens de CCG Senioren, een definitieve keuze maken.

‘s Middags maken zo’n 120 leden en genodigden een verrassende rondvaart met de “Marprinses” en wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet.