economie

23 jan 2018, 20:08

City Central: ontmoetingsplek voor ‘internationals and expats’ in Groningen

City Central:  ontmoetingsplek voor ‘internationals and expats’ in Groningen

Het percentage internationals in Groningen stijgt elk jaar. Inmiddels zijn er al 30.000 ‘internationals’, dat wil zeggen mensen afkomstig uit het buitenland, die hier tijdelijk werken of studeren. Speciaal voor hen komt er een bijzondere ontmoetingsplek, onder de naam ‘City Central’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

City Central is een nieuwe ontmoetingsplek, een ‘hub’, voor internationale studenten en expats in Groningen. Hier kunnen ze informatie en tips krijgen over het stadsleven, huisvesting en leuke dingen om te doen.

 

Stadjers zijn er trouwens ook welkom en kunnen er koffie drinken en in contact komen met de nieuwe internationale bewoners.

 

In het karakteristieke pandje tegen de Der Aa-kerk is sinds november City Central gevestigd. Dit is een initiatief van de gemeente om meer internationals naar Groningen te halen en om ze goed wegwijs te maken.

 

In Groningen leven 150 nationaliteiten. Er zijn 30.000 internationals, dat is 15% van alle inwoners. In 2009 waren dat er nog 22.000. De groei is toe te schrijven aan de komst van internationale studenten, staf van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en expats in het bedrijfsleven.

 

Adres: (address:)

 

City Central, Akerkhof 2 noordzijde