economie

24 nov 2010, 11:11

Cappuccino-specialist Doppio wint ‘De Jonge Ondernemersprijs voor Noorden’

Het in 2007 in Groningen gestarte koffiebedrijf Doppio Espresso heeft gisteravond de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden gewonnen. Dat is een prijsvoor opmerkelijke en snel groeiende bedrijven in het Noorden die niet langer dan vijf jaar geleden zijn gestart. De tweede prijs was er voor Storm Marketing Consultants uit Groningen en voor het bedrijf Metsens uit Drenthe. De prijs is een initiatief van de Jong Bedrijvennetwerken Groningen, Friesland en Drenthe en werd voor de negende keer uitgereikt. Doppio won gisteravond zowel de publieksprijs als de prijs van een deskundige jury.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Namens Doppio werd de prijs in ontvangst genomen door de 27-jarige oprichter Jonathan Teoh, die het bedrijf mede leidt met medeoprichter en mede-eigenaar Peter van Eijl (25).

Doppio streeft er naar om de romigste en lekkerste cappuccino’s van Nederland te serveren en heeft daar een hele bedrijfsfilosofie voor ontwikkeld. Mede daardoor lijkt de formule aan te slaan bij het publiek en is er een franchiseformule bedacht. Er zijn nu al vier vestigingen, waaronder in de stad Groningen, en er komen binnenkort nog drie locaties bij. Officieel is het bedrijf nu gevestigd in Friesland, en vandaar dat Doppio uitkwam namens de provincie Friesland.

Doppio werkt nauw samen met Italiaanse koffiebranders en thee-melangeurs. Het bedrijf heeft nu zes medewerkers op het Hoofdkantoor en 45 medewerkers in de vestigingen, die speciale trainingen hebben gekregen om er voor te zorgen dat de koffie die geserveerd wordt, niet alleen prima smaakt maar ook zeer mooi is om naar te kijken.