economie

19 apr 2017, 16:04

Groningen straks ėėn grote campus met 45.000 studenten en 200 bedrijven

Groningen straks ėėn grote campus met 45.000 studenten en 200 bedrijven

Woensdag is een nieuwe website online gekomen van de ‘Campus Groningen’. Campus Groningen is de naam van een samenwerking tussen de Healthy Ageing Campus rondom het UMCG en de Zernike Campus Groningen. Dankzij de combinatie van beide is er in feite één grote Campus Groningen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Campus Groningen is hiermee een van de grotere en belangrijke campussen van Nederland met samen 190 bedrijven, drie kennisinstellingen (RUG, UMCG en HG) en ruim 45.000 studenten.


‘Meer focus, schaalvergroting, professionalisering van parkmanagement, het gericht acquireren van bedrijven en het aantrekken van grote investeringsfondsen zorgen voor de natuurlijke groei van onze Campus Groningen’, zo meldt de website van het nieuwe samenwerkingsverband.

 

De Campus moet zich verder ontwikkelen tot de innovatiemotor van Noord-Nederland.

 

Als Campus Groningen richten wij ons op samenwerking. Samenwerking met een regionaal accent; samenwerking in publiek-private partnerschappen; samenwerking gericht op groei. Actieve netwerkvorming, gekoppeld aan onze down-to-earth mentaliteit en ondernemende houding, zorgt voor zowel sociale als economische impact. De onderlinge verbindingen worden actief versterkt zodat iedereen optimaal profiteert van haar aanwezigheid op de Campus.’

 

Meer informatie: www.campus.groningen.nl