economie

15 dec 2017, 09:09

Campus Groningen: één community van ondernemers, onderzoekers en onderwijs

Campus Groningen: één community van ondernemers, onderzoekers en onderwijs

De Campus Groningen begint zich steeds meer te ontwikkelen tot de voorziening zoals die bedoeld was: een community van onderzoekers, universiteit, Hanzehogeschool en ondernemers. Dat zei Edward van der Meer, managing director van Campus Groningen, gistermiddag tijdens een kerstborrel van Campus Groningen op de binnenplaats van Start-up City aan de Kadijk op Zernike. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Mooi om te constateren dat alle partijen van de Campus Groningen hier vertegenwoordigd zijn: ondernemers van de Zernike Campus en van de Healthy Ageing Campus, de RuG en de Hanzehogeschool, het UMCG, studenten en de bedrijvenvereniging West. Dit laat zien dat we als één Campus echt een community zijn.”

 

Zo heette Edward van der Meer, managing director van Campus Groningen, de vele aanwezigen gistermiddag welkom op de kerstborrel van Campus Groningen op de binnenplaats van Start-up City aan de Kadijk op Zernike.

 

Wethouder van economische zaken Joost van Keulen (VVD) sloot zich in zijn speech aan bij het enthousiasme van Edward van der Meer. “De grote opkomst weerspiegelt de positieve ontwikkelingen op de Campus Groningen, waar het bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten en de samenwerking opzoeken".

 

"Het afgelopen jaar is hard gewerkt om Zernike en Healthy Ageing samen te profileren als één Campus Groningen, met één website (campus.groningen) en dat begint meer en meer zichtbaar te worden. Ook in de komst van bedrijven naar de Campus, zoals het Innovatiecentrum van Avebe en ZAP (Zernike Advanced Processing) zie je de aantrekkingskracht van de samenwerking en nabijheid van kennisinstellingen en bedrijfsleven.”, aldus de wethouder.

 

Zelfs zodanig dat er, na de magere jaren van de crisis, weer keuzes gemaakt moeten worden voor bedrijven die echt binnen het profiel van de Zernike Campus vallen, aldus Van Keulen.

 

Lees het hele verslag op de Groninger Ondernemers Courant .