economie

14 nov 2012, 22:10

Busverbindingen vanuit Groningen op Berlijn en Hannover

Publicexpress, het bedrijf dat bekend is van de buslijndienst Groningen – Oldenburg – Bremen, breidt opnieuw uit. Het is al een tijdje mogelijk om vanuit Groningen met de bus naar Berlijn te gaan, Dit is te danken aan de succesvolle samenwerking tussen Publicexpress en Fass Reisen. Door een soortgelijke overeenkomst met Flyer Hannover biedt Publicexpress nu ook een verbinding Groningen – luchthaven Hannover aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De reizigers naar zowel Berlijn als Hannover moeten één keer overstappen.


De buslijn Groningen – luchthaven Hannover start als een pilot die duurt tot 6 januari 2013. Tickets zijn voor €15,- enkele reis te boeken via de website van Publicexpress of de voorverkoopadressen. Een voordelig tarief gezien de lengte van het traject: 290 kilometer. 


De busmaatschappij verwacht hiermee passagiers die gaan vliegen vanaf de luchthaven Hannover, maar ook reizigers die vanaf het station Hannover Flughafen verder reizen naar Duitse steden. Vanaf dit station is de binnenstad van Hannover zelf prima bereikbaar, maar er zijn ook goede verbindingen richting steden als Springe, Hameln en Paderborn.