economie

16 sep 2014, 21:09

Businesswise: Douwe Draaisma geeft college over 'vergeten'

Businesswise: Douwe Draaisma geeft college over 'vergeten'

In MartiniPlaza verzorgt prof. dr. Douwe Draaisma 7 oktober een college Businesswise. Het onderwerp is ‘de kracht van grijze cellen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

BusinessWise gaat weer van start: een serie interessante colleges en netwerkmogelijkheid voor zakelijk Noord-Nederland in Martiniplaza.

Prof. Dr. Douwe Draaisma (1953) is Nederlands bekendste geheugen- en dromenexpert. Zijn boeken werden in vele talen vertaald. Met passie kan hij vertellen over herinneren, vergeten en dromen.

 

Draaisma studeerde filosofie en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op Metaforen van het geheugen. Momenteel doceert hij in Groningen geschiedenis van de psychologie en is tevens aangesteld als gewoon hoogleraar op de Heymans-leerstoel aan de RUG.

 

Draaisma onderzocht onder andere het fenomeen van het vergeten. Hij zal bij BusinessWise uitleggen dat vergeten een kracht is en geen zwakte. Zonder de selectieve werking van het geheugen zouden we niets onthouden. Ofwel, u wordt gevormd door wat u vergeet in plaats van wat u weet.        

 

BusinessWise is het beste te omschrijven als een kennis- en netwerkconcept waarbij science en business met elkaar worden verbonden, door middel van periodieke praktijkcolleges. BusinessWise is een initiatief van MartiniPlaza en wordt is met ondersteuning van een aantal publieke en private partners in 2013 met succes geïntroduceerd.

 

Het college begint om 11.30 uur.