economie

29 jan 2016, 10:10

Burgemeester Van Beek en Harm Post zetten jarige Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta in het zonnetje

Burgemeester Van Beek en Harm Post zetten jarige Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta in het zonnetje

Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond en Directeur Harm Post van Groningen Seaports hebben de Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta in het zonnetje gezet. Deze werkgeversorganisatie bestaat 40 jaar en heeft in deze periode er aan bijgedragen dat de industrie in de regio Eemsdelta nu het meest duurzaam van heel Nederland is. Een en ander meldt de website voor de economie van de Eemsdelta.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Cor Zijderveld en Frans Alting van SBE werden woensdag op kantoor verrast door Burgemeester Marijke van Beek en Harm Post. Namens bureau Eemsdelta\EZ en Groningen Seaports feliciteerden zij beiden met het 40-jarig bestaan van de vereniging.

Burgemeester Van Beek en Post prezen vooral de wijze waarop SBE als roerganger de ontwikkeling van de biobased economy in de regio tot stand heeft gebracht.

De vereniging loopt voorop als het gaat om de verduurzaming en vergroening van de bedrijvigheid in het gebied. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat de industrie in de regio Eemsdelta het meest duurzaam is van het hele land. De werkgeversorganisatie vertegenwoordigt in de regio ongeveer 100 bedrijven in de sectoren industrie, energie, havens en logistiek en in de zakelijke en industriële dienstverlening.

Bureau Eemsdelta \EZ is het ondernemersloket van de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum. Marijke van Beek is voorzitter van de Stuurgroep Economie, Arbeidsmarkt & Infrastructuur waar het bureau onder valt.

Foto: Koos Boertjens