economie

06 mei 2014, 21:09

Burgemeester Rodenboog: nieuwe kansen voor economie Eemsdelta

Burgemeester Rodenboog: nieuwe kansen voor economie Eemsdelta

Het geld ter compensatie van de aardbevingsschade dat minister Kamp beschikbaar heeft gesteld, biedt grote kansen en nieuwe mogelijkheden voor de economie van de Eemsdelta. Officieel gaat het om een bedrag van 1,2 miljard euro, maar daar zit ook geld in dat toch al door de NAM als vergoeding van de bevingsschade zou worden betaald. Maar als je dat verrekent, dan blijft er nog een zeer fors bedrag over van driehonderd miljoen euro voor de komende vijf jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘En dat blijft echt een zeer groot bedrag waarmee we hele goede projecten van de grond kunnen helpen tillen. Deze ontwikkeling biedt echt heel veel kansen en mogelijkheden voor ondernemers, dorpen en corporaties’. Dat zegt burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum. Hij betoogt dit op de website van de Eemsdelta.

 

Burgemeester Rodenboog heeft – net zoals veel inwoners – zware jaren achter de rug, met telkens nieuwe vervelende ontwikkelingen vanwege de aardbevingen. Ook economisch waren het, mede door de crisis, zware tijden.

 

De burgemeester wil de zaken niet mooier voorstellen dan ze zijn, maar vindt wel dat het geld dat nu beschikbaar is gesteld door het Rijk, beslist nieuwe kansen voor noord-Groningen oplevert.

 

‘Tot nu toe zaten we in de situatie dat er hier vaak mooie plannen werden bedacht, maar dat er geen geld was om het te realiseren. Nu is dat echt anders en zijn er eindelijk echt middelen beschikbaar voor kansrijke plannen’, aldus Albert Rodenboog.

 

Het volledige betoog is te lezen op de website:

 

 http://www.eemsdelta.nl/eemsdelta/nieuws_42105/item/burgemeester-rodenboog-nieuwe-kansen-voor-economie-eemsdelta_32425.html