economie

14 mrt 2016, 12:12

Burgemeester Den Oudsten : 'Groningen in zelfde “flow” als Berlijn, Kopenhagen of Sillicon Valley"

‘Groningen heeft een specifieke “flow”. Je voelt echt dat er iets aan de hand is in Groningen. Dat heeft Groningen gemeen met steden als Berlijn of Kopenhagen en met Sillicon Valley. Het bruist in Groningen dankzij de vele ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe markten, en die daar internet voor willen inzetten’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei maandagmorgen burgemeester Peter den Oudsten. Hij zei dat bij de opening van een evenement van Google in de vroegere Suikerfabriek. Dat evenement is de Digitale Werkplaats, waar met name zzp-ers tijdens workshops leren hoe ze beter kunnen verkopen en ook hoe ze daar internet beter bij kunnen inzetten.

Burgemeester Den Oudsten zei het geweldig te vinden dat er momenteel in Groningen zo’n ondernemende  “flow” heerst, en dat veel ondernemers zich realiseren dat ze daar internet bij nodig hebben, welke onderneming ze ook hebben.

 

Google directeur

Ook Google directeur Pim van der Feltz vindt dat Groningen duidelijk ondernemerschap toont. Hij zei dat bij de start van  “De Digitale Werkplaats”.

In totaal bijna zeventienhonderd mensen worden tijdens dit tweedaagse evenement in de vroegere Suikerfabriek getraind om nog meer resultaat te halen uit hun bedrijfsactiviteiten.

Groningen is de derde stad in Nederland waar het evenement wordt gehouden, maar nergens was de belangstelling zo groot als in Groningen, aldus Van der Feltz, die vroeger in Groningen economie studeerde.

Meer op de Groninger Ondernemers Courant (Video).