economie

13 apr 2011, 22:10

Buitenlandse studenten enthousiast over de RUG

Buitenlandse studenten zijn enthousiast over de Rijksuniversiteit Groningen. Als ze in hun thuisland vertellen over hun ervaringen aan de RUG zijn ze doorgaans zeer positief, zo blijkt uit een enquête van de universiteit onder 1500 internationale RUG-studenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit de enquête blijkt dat de RUG van de Nederlandse universiteiten het hoogste 'aanbevelingscijfer' krijgt. Ook op Europese niveau staat het aanbevelingcijfer van de RUG hoog, namelijk op plaats 21.

Regelmatig laat de Rijksuniversiteit Groningen meten hoe internationale studenten oordelen over hun studietijd in Groningen. De enquêtes worden uitgevoerd door I-graduate, een internationaal opererend extern bedrijf, in opdracht van universiteiten en hogescholen in Europa. Aan de najaarsenquête 2010 deden internationale studenten mee van twaalf Nederlandse universiteiten en hogescholen en 203 Europese instellingen voor Hoger Onderwijs.

De internationale studenten zijn onder andere zeer tevreden over de inhoud van de opleidingen, de wijze waarop tentamens en opdrachten worden beoordeeld, de veiligheid van de stad en de instelling en de mogelijkheden om collega-studenten uit het land van herkomst en andere landen te ontmoeten.