economie

13 dec 2012, 09:09

Brasserie Bites: met Arjen Kaptein en Renee van Veen naar een nieuwe toekomst

Voor werkend en ondernemend Groningen is het al jaren een begrip: Brasserie Bites in de Mediacentrale bij de Euroborg. Zeker rond lunchtijd is het er een drukte van belang. Het ziet er naar uit dat deze horeca-gelegenheid ook in de avond-uren drukker bezocht gaat worden. Want Brasserie Bites heeft twee nieuwe eigenaren die boordevol plannen zitten om de dienstverlening van deze brasserie nog verder uit te breiden, ook ’s avonds.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe eigenaren zijn Arjen Kaptein (51) en Renee van Veen (41), twee ondernemers die hun sporen in de Groninger horeca elders al ruimschoots verdienden. Zij namen Bites in november over van Bos&Bos Catering, dat op haar beurt de horeca van het Groninger Museum heeft voortgezet.


‘Het was een unieke gelegenheid om Bites over te nemen en die hebben we met beide handen aangegrepen’, vertelt Arjen Kaptein. Beiden waren de laatste jaren actief in de horeca in Holland Casino, als chef-kok en als sous chef. In Bites kunnen ze hun droom waar maken: als zelfstandig ondernemer de eigen zaak runnen.


Het zijn momenteel lastige tijden voor de horeca in Nederland, maar het tweetal heeft er alle vertrouwen in dat het prettig druk zal blijven bij Bites. ‘We zijn natuurlijk op een prachtige locatie gevestigd. In de Mediacentrale zijn veel bedrijven en bedrijfjes gevestigd. Bovendien zijn we makkelijk bereikbaar, en kun je hier gratis parkeren’.


Maar ze willen veel meer doen dan Bites op de oude vertrouwde voet voort zetten, en hebben tal van ideeën om er nog meer uit te halen. Zo kan men er ’s avonds terecht voor een ‘bioscoop menu’ – voor wie naar de naastgelegen bioscoop van Wolf wil. Heel bijzonder is ook dat gasten kunnen proeven uit de voor en nagerechten. Bij het Bites menu mag men 3 voorgerechtjes, 1 hoofdgerecht en 3 nagerechtjes kiezen. Men krijgt dan een proeverij geserveerd welke op bijzondere wijze gepresenteerd wordt.


Ook kan men in Bites straks terecht voor kook-workshops, bier- en wijnproeverijen. En in de reusachtige hal van de Mediacentrale wil het ondernemende tweetal zelfs beurzen of whiskey – proeverijen gaan organiseren. ‘Juist in deze tijden vinden wij het een uitdaging om tegen een zeer betaalbaar tarief mooie gerechten of arrangementen aan te bieden’, aldus de enthousiaste Arjen Kaptein en Renee van Veen.