economie

23 sep 2014, 10:10

Bouw Google levert ook 1000 banen op tijdens de bouw

De komst van Google betekent niet alleen de komst van 150 hoogwaardige, structurele arbeidsplaatsen, maar tijdens de bouw ook nog eens duizend tijdelijke banen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De constructiewerkzaamheden zullen binnenkort van start gaan. Google zal de komende jaren meer dan 600 miljoen euro in dit project investeren. Een datacenter is een speciaal gebouw vol computers waarop online diensten worden gehost, zoals de zoekmachine van Google, Gmail en Google Maps. Google zal zijn gehuurde faciliteit in de Eemshaven voorlopig aanhouden.

 

Google investeert tot 600 miljoen euro in de ontwikkeling, bouw en inrichting van zijn nieuwe faciliteit. Op het hoogtepunt van de bouwfase zal dit werk opleveren voor meer dan 1.000 mensen. De aannemers zijn reeds geselecteerd op basis van een aanbestedingsronde.

 

Zodra het datacenter operationeel is, zal het werkgelegenheid bieden aan meer dan 150 mensen in uiteenlopende fulltime functies, zowel intern als bij aannemers, zoals computertechnici, bouwkundigen, elektrotechnici, cateringmedewerkers en beveiligingspersoneel. Het nieuwe datacenter zal een aanvulling vormen op de bestaande, door Google gehuurde datacenter-faciliteit in de Eemshaven, die operationeel zal blijven.