economie

16 jul 2016, 11:11

Bos & Bos Catering neemt Infoversum over

Bos & Bos Catering neemt Infoversum over

Het Groningse 3D dometheater Infoversum is aangekocht door cateringbedrijf Bos & Bos Catering. Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag. Het bedrijf wil het opvallende ronde gebouw omvormen tot een congrescentrum met op de benedenverdieping een 'urban vintage' restaurant en een groot terras.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft Bos & Bos het Infoversum voor een bedrag van 450.000 euro overgenomen van de gemeente. De bouw van het Infoversum, dat op 17 november 2014 zijn deuren opende, kostte ruim negen miljoen euro. Hiervoor werd onder meer 2,5 miljoen euro geleend van de gemeente Groningen.

De bezoekersaantallen bleven fors achter bij de verwachtingen en in november 2015 werd het theater failliet verklaard. Het vinden van een koper voor het futuristische gebouw bleek niet gemakkelijk, mede omdat het Infoversum op erfpachtgrond staat en volgens de afspraken over negen jaar weer moet zijn afgebroken.

Uiteindelijk bleek Bos & Bos Catering het hoogste bod te hebben neergelegd bij de curator van het Infoversum. Het cateringbedrijf hoopt het restaurant en congrescentrum dat het in het gebouw wil vestigen in oktober van dit jaar te kunnen openen.

Plannen
“Beneden in het gebouw maken we een restaurant in urban vintage stijl”, aldus Bos & Bos in het Dagblad van het Noorden. “In de bovenzaal gaan we congressen, colleges en partijen organiseren., waarbij we ook zeker iets met filmtechniek willen doen.”

Buiten moet een groot terras komen, dat grenst aan het dit voorjaar aangelegde stadsstrand aan het Oosterhamrikkanaal.

Foto: Jeroen Kruit