economie

15 okt 2015, 15:03

Binnenstadsondernemers Groningen City Club nu al helemaal ‘thuis’ in Infrahuis bij Martiniplaza

Binnenstadsondernemers Groningen City Club nu al helemaal ‘thuis’ in Infrahuis bij Martiniplaza

Binnenstadsondernemers kunnen voor vragen, overleg, vergaderingen of voor andere bijeenkomsten voortaan terecht in hun eigen ‘thuis’. Althans: die ondernemers die lid zijn van de Groningen City Club, want deze vereniging heeft sinds kort een eigen onderkomen in het Infrahuis aan de Leonard Spingerlaan, tegenover Martiniplaza. Een riant onderkomen bovendien, want zeker in vergelijking tot het vorige kleine kantoortje aan de Grote Markt zitten de binnenstadsondernemers er in het Infrahuis tip-top gehuisvest bij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarmee lijkt symbolisch ook een periode te zijn afgesloten waarbij deze vereniging wisselde van voorzitters, van bestuursleden en van structuur. Maar na deze professionaliseringsslag is de vernieuwde Groningen City Club er nu klaar voor om adequaat in de bres te springen voor de belangen van de leden van deze oudste ondernemersvereniging van Groningen.

Vorige week vrijdag namen wethouder Joost van Keulen (VVD, economische zaken) en GCC voorzitter Cees Jan Gieskes aan de Leonard Springerlaan 1, in het Infrahuis, tegenover Martiniplaza met een feestelijke knal het nieuwe onderkomen van de Groningen City Club in gebruik.

 

Na vele jaren dankbaar gebruik te hebben gemaakt van een ruimte bij de ABN AMRO, werd het tijd voor een andere ruimte. Deels omdat de toekomst van de oude locatie onzeker is, deels omdat GCC behoefte heeft aan een plek die goed bereikbaar is, en waar ondernemers en ondernemersverenigingen over de juiste faciliteiten kunnen beschikken om goed en modern te kunnen werken.

 

De GCC is blij met de prima faciliteiten in het Infrahuis, en de uitstraling die past bij een vereniging die, aldus voorzitter Cees-Jan Gieskes, een nieuwe koers vaart.