economie

06 nov 2014, 22:10

Binnenstad van Groningen straks één groot pretpark?

Binnenstad  van Groningen straks één groot pretpark?

“Binnensteden worden meer en meer ‘recreatieve themaparken’, of, met andere woorden: ze ‘verpretten’. De uitgaansfunctie is de laatste jaren geëxplodeerd. Overal verschijnen terrassen, niet alleen voor bezoekers van elders maar ook voor bewoners. Op zichzelf weinig mis mee, ook aantrekkelijk, maar de verpretting gaat steeds verder.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit is een passage uit een nieuw blog op de GIC geschreven door Tom van der Meulen, voorzitter van de Vrienden van de stad Groningen. Deze organisatie bestaat deze maand precies 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er 27 november een debatavond waar uit verschillende gezichtshoeken de ontwikkelingen in de binnenstad zullen worden benaderd.

 

Debatavond

 

Na een inleiding van het zesde lustrum van Ed Nozeman, hoogleraar vastgoedontwikkeling FRW/RUG, zullen Roeland van de Schaaf (wethouder), Dolf Stelpstra (Groningen City Club) en Mark Sekuur (Groningen Talent Group) reageren. Daarna is er gelegenheid voor discussie met en door de aanwezigen in de zaal. Wanneer? 27 november, 20.00 uur. Plaats: Doopsgezinde kerk Boteringestraat 33. Toegang vrij!

 

Het Blog vindt u hier:

 

http://www.gic.nl/blog/groninger-binnenstad-wat-is-de-toekomst-pret-en-studenten-maar-ve