economie

13 apr 2014, 12:12

Bierfestival Groningen groot succes: duizenden levensgenieters in Martinikerk; Prijs voor 't Feithhuis

Bierfestival Groningen groot succes: duizenden levensgenieters in Martinikerk; Prijs voor 't Feithhuis

Het Bierfestival Groningen is een groot succes geworden. Duizenden mensen kwamen af op dit festival, waar ze biersoorten uit alle delen van het land, en het buitenland konden proeven. Behalve stands van brouwers waren er ook stands met hartige hapjes en artikelen die te maken hadden met bier of bierbrouwen. De belangstelling voor speciaal bieren in Nederland is sterk gegroeid, dat bleek wel uit de enorme belangstelling voor het festival.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘t Feithhuis

Net als voorgaande jaren kregen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury bestaande uit Henri Reuchlin, Els van der Linde en Sander van Werkhoven . Volgens de jury was het niveau ten opzichte van vorig jaar sterk verbeterd en de diversiteit groot.

 

Er streden dit jaar 9 deelnemers om de lekkerste en meest verrassende bier- en spijscombinatie. Uiteindelijk ging ‘t Feithhuis uit Groningen er met de titel vandoor, want zij bleven Jopen uit Haarlem nipt voor! De naam van het gerecht; ‘De Vagebond’. Dit bestond uit gekonfijte landgans en paddestoelenstaartjes met oerwortels. Het bijpassende speciaalbier was een Maallust Vienna. Op de tweede plek is geëindigd Jopenkerk uit Haarlem.  Het gerecht wat gepresenteerd werd was een Rilette van kalfswang met brioche brood jus de veaux van donkere bieren en dadels. De laatste plaats werd ingenomen door Kim’s  Bierproeverijen.

 

De Bier- en Spijswedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds ‘Ondernemend Groningen’!

 

 

Meer informatie:  

www.bierfestivalgroningen.nl