economie

30 nov 2017, 09:09

Bezwaar Groningse ondernemers tegen supermarkt in Ter Borch

Bezwaar Groningse ondernemers tegen supermarkt in Ter Borch

De Groningse bedrijvenvereniging WEST heeft bezwaar tegen de komst van een supermarkt ‘van ongekende omvang’ in de aan Groningen grenzende wijk Ter Borch, in de gemeente Tynaarlo. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Volgens de bedrijvenvereniging WEST heeft de gemeente Tynaarlo bij het geven van toestemming voor de komst van de supermarkt niet de belangen mee gewogen van ondernemers aan de zuidkant van de Stad Groningen. De bedrijvenvereniging WEST behartigt onder meer de belangen van de winkeliersverenigingen aan het Overwinningsplein, de Van Lenneplaan, Helpman en Hoogkerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een en ander bleek tijdens de algemene ledenvergadering van WEST bij Lode Holding op de Zernike Campus. Volgens voorzitter Klaas Holtman van deze vereniging vormt de vestiging van een supermarkt in de wijk Ter Borch van de gemeente Tynaarlo een concrete bedreiging voor de positie van de Groningse detailhansdel. Dat staat in een brief aan B en W van Tynaarlo, met een afschrift aan het Groningse college van B en W.

 

Uit deze brief: “Namens de ondernemers aan de zuidkant van de Stad Groningen maakt Bedrijvenvereniging WEST bezwaar tegen de huidige besluitvormingsprocedure, waarbij u naast de belangen van detailhandelsondernemingen in de gemeente Tynaarlo ook de belangen van ondernemers binnen een straal van 5 tot 7 km dient te wegen. Voor zover wij na hebben kunnen gaan, zijn de ondernemers uit Groningen niet geïnformeerd en onvoldoende gehoord.”

 

'De supermarkt is van een omvang die ongekend is voor de stad Groningen en dat betekent een verstoring van het fijnmazige detailhandelslandschap van Groningen', zo stelt WEST.

 

Eén van de aanbevelingen van een nieuwe Groninger Retailagenda die in de maak is, is juist om zorgvuldig om te gaan met de detailhandelsstructuur in de gemeente Groningen en de aanpalende gemeentes en behoudend te zijn in het toevoegen van detailhandelsmeters op nieuwe locaties. Het voornemen is om die Groninger Retailagenda half december te presenteren.

 

De complete brief van WEST aan het college van Ben W van Tynaarlo is te lezen op www.bedrijvenverenigingwest.nl

 

 

 

 

Beeld van de algemene ledenvergadering van WEST
Beeld van de algemene ledenvergadering van WEST