economie

22 feb 2012, 21:09

Beste coffeeshop van Groningen: Dr. Anders in Gelkingestraat - volgens jong D66 dan

Coffeeshop Dr. Anders aan de Gelkingestraat is de beste coffeeshop binnen de Diepenring van Groningen. Althans: volgens de Jonge Democraten van D66 dan. Die hielden een coffeeshop test in december. Twee teams van Democraten inspecteerden alle coffeeshops binnen de diepenring op sfeer, klantvriendelijkheid, comfort en kwaliteit van de cannabis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Winnaar Dr. Anders blonk met name uit door de opvallende inrichting die meer doet denken aan een koffiebar dan aan een coffeeshop, de ontspannen sfeer en het vriendelijke personeel.

Nadeel is wel , aldus de Jonge Democraten, het beperkte assortiment bestaande uit maar één soort wiet en één soort hasj, wat de zaak vooral interessant maakt voor onervaren en incidentele cannabisgebruikers. De verkochte wiet was wel van goede kwaliteit en de joints worden geleverd in verpakking met bijsluiter. Verder zijn er eervolle vermeldingen voor de Metamorphose, Café Dees en de vorige winnaar The Glory.


Naar aanleiding van de coffeeshop test organiseren de Jonge Democraten samen met nachtburgemeester van Groningen Chris Garrit op donderdag 23 februari een nachtdebat over het Groninger cannabisbeleid, om 20:00 uur in de Puddingfabriek. Ook de nachtburgemeester van Amsterdam, DJ Isis, zal hieraan deelnemen en na afloop een optreden geven in Pand 48. Verder zal de prijs voor beste coffeeshop van Groningen op deze avond officieel worden uitgereikt.