economie

21 nov 2014, 16:04

Bert-Jan Hakvoort neemt vanavond afscheid van Groningen City Club

Bert-Jan Hakvoort neemt vanavond afscheid van Groningen City Club

Bert-Jan Hakvoort neemt vanavond, maandag 24 november,  officieel afscheid als voorzitter van de Groningen City Club. Dat gebeurt middels een receptie in de Watertoren aan de Noorderbinnensingel, ’s avonds vanaf half acht. Bert-Jan Hakvoort is zeven jaar voorzitter geweest van de Groningen City Club. Hij vertrok onlangs tamelijk onverwacht; dat had te maken met het feit dat hij werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf niet meer kon combineren met zijn werk als voorzitter van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ik vertrek wel met pijn in het hart, want ik heb echt met zeer veel plezier gewerkt voor de Groningse binnenstad. Het was voor mij ook echt een moeilijke keuze. Maar ik denk, en hoop, dat veel ondernemers zullen begrijpen dat als je een eigen bedrijf hebt waarvoor je plotseling enkele zeer interessante opdrachten krijgt, dat je die kansen graag wilt benutten. Het werk als voorzitter van de Groningen City Club was weliswaar hartstikke leuk, maar wel erg intensief en onregelmatig. Dus heb ik de knoop doorgehakt, en voor mijn  bedrijf gekozen’, aldus Hakvoort in een toelichting op zijn besluit.

 

In de periode van het voorzitterschap van Bert Jan Hakvoort is de verhouding tussen gemeente Groningen en ondernemers sterk verbeterd. Bert Jan Hakvoort zegt dat hij vooral trots is op het feit dat de Groningen City Club er in is geslaagd om meer ruimre te krijgen voor ondernemers. In bijvoorbeeld de Zwanestraat is nu te zien hoe gunstig dat kan uitpakken, want in deze winkelstraat is nu geen leegstand meer, de straat ziet er levendig uit en wie er door heen wandelt krijgt een beetje het gevoel alsof er nooit een crisis is geweest.

 

Fonds Ondernemend Groningen

 

Ook is er de afgelopen jaren het Fonds Ondernemend Groningen gekomen. Dankzij dat Fonds kunnen nu gezamenlijke projecten worden gefinancierd, zoals feestverlichting in de binnenstad, een Kerstboom op de Grote Markt en veel andere uitgaven in een gezamenlijk ondernemersbelang.

 

‘Wat ik ook fantastisch vind is dat ondernemers nu veel meer samenwerken, en niet alleen maar aan het eigenbelang denken. Ook zie je dat er nieuw elan is in de binnenstad, en dat er nieuwe straatverenigingen komen in Steentilstraat of Carolieweg. Ook in de Kijk in ’t Jatsraat, Stoeldraaierstraat en Zwanestraat zijn ondernemers opgestaan die zich met enthousiasme inzetten voor hun straat. Ik ben er trots op dat wij daar met de Groningen City Club aan mee hebben kunnen werken’, aldus Hakvoort.

 

Wat Bert Jan Hakvoort het meeste zal missen nu hij geen voorzitter meer is, is het persoonlijk contact met de meest uiteenlopende ondernemers in winkelstraten, maar ook met ambtenaren van de gemeente Groningen.

De functie van voorzitter bij de Groningen City Club is voorlopig waargenomen door Eric Bos. Als dank voor de inzet biedt de de Groningen City Club maandag de afscheidsreceptie aan aan Hakvoort.