economie

03 apr 2013, 10:10

Berend Ziengs wint jonge ondernemersprijs Commercieele Club Groningen

De 30-jarige Berend Ziengs heeft gisteren een jonge ondernemersprijs van de Commercieele Club Groningen en de Jonge Commercieele Club (JCC) gewonnen. Berend Ziengs is er op relatief jonge leeftijd al in geslaagd zijn sporen na te laten in de Groningse detailhandel: hij heeft onlangs een nieuwe zaak aan het A-Kerkhof geopend, De Schoenenfabriek. Maar eerder al was hij betrokken bij de oprichting van twee andere inmiddels goed lopende bedrijven aan het A-Kerkof: Androesja (kleding) en Boss Store (kleding).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prijs betreft de zogenaamde Paul Dijkstra Award, een onderscheiding voor jonge mensen uit Groningen die met succes actief zijn als ondernemer, em die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.
 

Andere genomnideerden waren freelance-journaliste Marije Sietsma, die in haar eentje al een uitgeverij is gestart en een succesvol boek uitbracht over kruidnoten; Jarno Duursma, specialist social media en oprichter van de Social Media club Groningen, en Erik Datema, arbeidsmarkt-ondernemer en oprichter van het veelbelovende nieuwe netwerk-site ‘Workforce Holland’.


Volgens de jury maakten Berend Ziengs en Erik Datema van de vier de meeste indruk, maar uiteindelijk kozen ze dus voor Ziengs als winnaar voor deze prijs in 2013.