economie

12 jul 2013, 10:10

Berend Pastoor: nieuwe “ambassadeur” van Noord-Nederland in Den Haag

Berend Pastoor is benoemd als Adviseur Public Affairs van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en wordt de nieuwe belangenbehartiger van Noord-Nederland in Den Haag.

Pastoor gaat in opdracht van de drie noordelijke provincies Drenthe, Fryslân en Groningen in september aan de slag. Hij zal een coördinerende rol spelen in de lobby-organisatie van het SNN in samenwerking met de adviseurs public affairs in Brussel, Sigrid Sengers en Tytsy Willemsma, en de provincies en steden/gemeenten in Noord-Nederland.

 

Berend Pastoor is 46 jaar en woont in Langezwaag (Fryslân). Pastoor werkte de afgelopen twaalf jaar bij LTO Noord, onder andere als directeur belangenbehartiging. Hij was er verantwoordelijk voor management, strategische lobby en ondernemersnetwerken. Tevens was hij vanuit de werkgeversorganisaties raadslid bij SER Noord-Nederland.

 

Ervaren lobbyist


Pastoor heeft veel ervaring als lobbyist, zowel in Den Haag als in Brussel. Voor LTO Nederland was hij in Den Haag werkzaam als hoofd internationale zaken. Daarnaast werkte hij zeven jaar als lobbyist in Brussel voor verschillende organisaties. Pastoor studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

snn

Afkomstig van Twitter