economie

23 feb 2011, 09:09

Bekendmaking ‘Duurzaamste ondernemer 2010’

Aanstaande maandag maakt wethouder Ton Schroor, Economische Zaken, bekend welke Groninger ondernemer de titel Duurzaamste Ondernemer 2010 van de gemeente Groningen heeft verdiend. De winnaar ontvangt 20 duizend euro. De winnaar van de aanmoedigingsprijs mag 5.000 euro mee naar huis nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bekendmaking en de prijsuitreiking vinden plaats in de oude raadzaal van het Stadhuis. Tijdens de bijeenkomst vertellen alle 24 kanshebbers kort en krachtig wat hun bedrijf doet op het gebied van duurzaamheid.

Voor het vierde jaar schrijft de gemeente deze prijsvraag uit omdat blijkt dat het ondernemers stimuleert duurzaam te innoveren en te ondernemen. Met de Duurzaamheidsprijs wil de gemeente Groningen in de eerste plaats ondernemers belonen voor goed duurzaam ondernemerschap. Daarnaast moet de prijs de bekendheid over rendabele en concrete mogelijkheden voor duurzaam ondernemen vergroten.

De jury bestaat uit Frank Broersma, Regiostimulering Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Wim van Gemert, lector Energiestransitie aan de Hanzehogeschool,
Maud Diemer, projectleider Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen en Marijke Gelling, vakdirecteur Milieubeheer bij de gemeente Groningen.