economie

11 aug 2017, 10:10

Beijk gaat catering voor RUG doen

Beijk gaat catering voor RUG doen

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt zeer waarschijnlijk een nieuwe cateraar. Beijk Catering uit Leek gaat vrijwel zeker de catering van de RUG op zich nemen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beijk was een van de tien bedrijven die meedeed aan een aanbestedingsprocedure. De Leeksters zijn nu de laatst overgebleven partij. Ze hoeven alleen nog maar de details van de aanbesteding te bespreken.

Beijk won de eerste aanbestedingsronde, waarbij de focus lag op de prijs-kwaliteitverhouding. In de tweede ronde is een controle op het plan uitgevoerd. Nu zit Beijk in de laatste ronde.

Mochten die details inderdaad ingevuld worden, dan is Beijk van plan om al het huidige cateringpersoneel op detacheringsbasis over te nemen. Daardoor blijft het personeel onder het huidige cao en hoeven ze niet te worden overgezet op een horeca-cao.

De RUG heeft ongeveer 25 vaste horecamedewerkers in dienst. Daarnaast is er nog een flexibele schil met ongeveer 50 medewerkers die samen 20 fulltimebanen invullen. Beijk Catering wil die uitzendkrachten ook graag behouden.