economie

22 nov 2017, 09:09

Bedrijvenvereniging WEST: woe. 29 november ledenvergadering bij Lode Holding

Bedrijvenvereniging WEST: woe. 29 november ledenvergadering bij Lode Holding

De vereniging voor bedrijven aan de westzijde van Groningen, Bedrijvenvereniging WEST organiseert volgende week woensdag 29 november haar algemene ledenvergadering bij medische technologiebedrijf Lode Holding op de Zernike Campus. Dit bedrijf is een van de visitekaartje voor de medische technologie uit Groningen en maakt zeer innovatieve ergometers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lode Holding op de Zernike Campus is op 29 november gastheer van de Algemene Ledenvergadering van WEST. De aanwezigen krijgen er een uitgebreide presentatie over en een rondleiding door dit bijzonder innovatieve bedrijf op de Campus Groningen. De ledenvergadering begint om 17.00 uur, met inloop vanaf 16.45 uur, en wordt afgesloten met een diner.

 

“Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er geen enkele gouden medaillewinnaar op de laatste Olympische Spelen níet van onze apparatuur gebruik heeft gemaakt’’, zegt Johannes Wolters. Hij is CEO van het medische technologiebedrijf Lode Holding. Ergometers zijn de belangrijkste fysieke producten die de onderneming maakt. Denk aan loopbanden en fietsergometers, voorzien van technologie die zo vooruitstrevend is, dat Lode in de wereld amper concurrentie heeft.

 

‘Lodes’ meten alles


Bij Lode Holding geloven ze dat bewegen een belangrijke voorwaarde is voor geluk. Daarom willen ze alles van het menselijk bewegen en prestatievermogen meten. Hartslag, zuurstofopname in het bloed, ECG, bloeddruk, kracht: het zijn een aantal van de variabelen die de apparatuur kan meten tijdens inspanning. En dat doen topsporters en hun begeleiders om te weten waar ze staan en om zo het juiste trainingspad te kiezen.

 

Maar Lode doet er vooral toe in de medische wereld. De apparatuur van Lode staat bij revalidatieartsen en bij andere specialisten en onderzoekers.  Zo zijn er specialisten die hart- en longfuncties tijdens beweging willen meten.

 

“We zijn de enige in de wereld die een ergometer hebben ontwikkeld die tijdens het maken van een MRI gebruikt kan worden. Dat was een ingewikkeld proces, omdat je absoluut geen magnetische straling wilt veroorzaken. Maar het is gelukt. En nu kun je dus op MRI-beelden zien wat er bijvoorbeeld met je hart gebeurt als je je inspant.’’

 

 

Het programma van 29 november:

 

16:45–17:00 uur:   Ontvangst

17:00–18:00 uur:   Ledenvergadering

18:00–18:30 uur:   Presentatie Merlijn Poolman

18:30–19:15 uur:   Presentatie en rondleiding Lode Holding

19:15–20:00 uur:   Diner en afsluiting

Lode Holding B.V. is gevestigd op Zernikepark 16.

 

Zie voor aanmelden, de agenda van de ledenvergadering en parkeermogelijkheden:

 

www.bedrijvenverenigingwest.nl