economie

12 dec 2017, 20:08

Bedrijvenvereniging VBZO boordevol nieuwe plannen 2018 tegemoet

Bedrijvenvereniging VBZO boordevol nieuwe plannen 2018 tegemoet

Het was gezellig druk tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de Vereniging Bedrijvenpark Zuid Oost (VBZO) maandagavond in De Coendersborg. Hoewel er code rood was afgegeven trotseerden zo’n zestig leden van de VBZO de slechte weersomstandigheden. Deze opkomst zorgde voor een geanimeerde sfeer tijdens deze bijeenkomst. Voorzitter Harry Marissen presenteerde er ook tal van nieuwe initiatieven voor dit bedrijvenpark, waaronder een nieuw nieuw collectief afvalplan

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na het eerste glaasje nam voorzitter Harry Marissen het woord, om de aanwezige leden en gasten mee te nemen in de ontwikkelingen binnen VBZO van het afgelopen jaar. Ook werd er een heldere blik geworpen op de plannen, die de diverse portefeuillehouders hebben voor het komend jaar.

 

Een nieuwe website, nieuw logo, diverse concrete mobiliteitsplannen (o.a. een elektrische fietsenplan), meer aandacht voor de staat van het openbaar gebied in samenwerking met de gemeente, en een onderzoek naar de problemen op de arbeidsmarkt: een greep uit de plannen en acties.

 

Nieuw collectief afvalplan

 

Eén van de plannen voor het openbaar gebied kreeg direct een concreet vervolg: het nieuwe collectieve afvalcontract met Suez werd getekend. Een van de bijzondere onderdelen van dit contract is een gratis voucher voor alle VBZO-leden voor een afvalscan.

 

In deze scan wordt in kaart gebracht welke mogelijkheden bedrijven hebben om van afvalstromen weer grondstoffen te maken en daarmee de uitstoot van CO2 te reduceren.

 

In samenwerking met Suez volgt hierover meer informatie, en een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst. Lees hier vast meer over het nieuwe contract en de gratis scan.

 

(Bron en meer informatie: www.vbzo.nl)