economie

09 nov 2011, 10:10

ApplicationNet snelst groeiende bedrijf van Groningen

Het Groningse ICT-bedrijf ApplicationNet is tijdens de uitreiking van de FD Gazellen Awards 2011 in Hoogeveen uitgeroepen tot snelst groeiende onderneming in de provincie Groningen. De online werkplekdienstverlener realiseerde het afgelopen jaar een groei van maar liefst 142 procent. ApplicationNet dankt de snelle groei vooral aan de ontwikkeling van een online werkplek die door KPN in de markt is gezet als KPN Werkplek Online.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de twee andere categorieën waarin de snelst groeiende bedrijven gekozen werden – ApplicationNet was de snelst groeiende middelgrote onderneming – waren het marketing- en consultancybureau Storm MC uit Groningen (‘kleine ondernemingen’) en B&S International BV uit Farmsum (‘grote onderneming’) die met een groei van respectievelijk 79 en 92 procent de grootste groeiers waren. Alle drie de winnaars kregen de Gouden Gazelle 2011 uitgereikt.

In totaal zijn 11 Groningse ondernemingen opgenomen in de landelijke FD Gazellen-lijst. De verkiezing is een initiatief van het Financieele Dagblad. De complete lijst met snelst groeiende ondernemingen in Nederland wordt op 1 december in deze krant gepubliceerd.