economie

23 jan 2017, 12:12

Alwin Staal, Lichtpunt: “Iedereen kent ons product, maar weinigen ons bedrijf. Daarom doen wij mee aan OpenStad 2017!”

Alwin Staal, Lichtpunt: “Iedereen kent ons product, maar weinigen ons bedrijf. Daarom doen wij mee aan OpenStad 2017!”

Zaterdag 18 maart 2017 zetten bedrijven in de stad Groningen hun deuren open tijdens OpenStad050. Voor klanten, studenten, scholieren, werkzoekenden, familie van werknemers - kortom, voor iedereen die graag wil weten wat er achter de schermen gebeurt in het Groningse bedrijfsleven. Een van de deelnemende bedrijven is het Groningse Lichtpunt Theatertechniek. Waarom doen zij mee?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Voor de tentoonstelling ‘David Bowie is …’ in het Groninger Museum heeft Lichtpunt de volledige technische productie mogen uitvoeren: licht, geluid, video en aanleg van een tijdelijk netwerk zowel bedraad als draadloos. Bert Visscher werkt altijd met ons licht en zo kan ik talloze voorbeelden opnoemen. Vrijwel iedereen kent ons product, maar niet wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij dat doen. Dat willen we heel graag laten zien tijdens OpenStad 2017 en daarom doen we heel graag weer mee."

Alwin Staal, Lichtpunt Theatertechniek.

 

Lichtpunt Theatertechniek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leveren en installeren van betrouwbare lichtinstallaties. De meeste werknemers hebben hun oorsprong in het theater en hebben zich gespecialiseerd in het toepassen van hun kennis in musea, architectuur en kunst in de openbare ruimte. Door die specifieke kennis en ervaring zijn wij onder andere partner van Philips Entertainment, Martin, iGuzzini en CLS-LED.

 

“Wij zijn er trots op om leverancier te mogen zijn van de grote musea in Nederland zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Museum voor Beeld en Geluid en het Drents Museum.

Voor een aantal gemeenten in Nederland levert en onderhoudt Lichtpunt de verlichting voor kunstwerken in de openbare ruimte”, zo meldt het bedrijf op haar website.

 

Ook buiten Nederland heeft Lichtpunt ervaring met het leveren en installeren van verlichting. Het Toulouse Art Festival en Bread and Butter Berlijn zijn vaste klanten. Daarnaast verzorgde Lichtpunt de afstelling en programmering van “Galleria” (Seoul) en Sheikh Zayed Bridge (Abu Dhabi).

 

De medewerkers van Lichtpunt hebben ieder een eigen specialiteit. Alle medewerkers van Lichtpunt zijn VCA-gecertificeerd.