economie

06 mei 2012, 16:04

Alles over Groen Gas tijdens Europa Kijkdagen vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in Groningen

Enkele grote energieproducenten laten vrijdag en zaterdag alles zien over het produceren en gebruiken van groen gas. Dat gebeurt in Het Gasfornuis op het Ciboga-terrein in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daar laten Attero, Enexis, Omrin en Suiker Unie zien hoe groen gas wordt gemaakt, er wordt een competitie groen gas produceren onder basisschoolkinderen gehouden, de Hanze Racing Division vertelt alles over hun racewagen op groen gas en kunnen kinderen pannenkoeken bakken op groen gas.

Tevens is er de mogelijkheid om een rondje proef te rijden in een groen gas auto, kun je zien hoe een opslagtank eruit ziet en kun je zelfs een maand lang gratis rijden in een groen gas auto winnen. (auto beschikbaar gesteld door Century Autogroep en de pre-paid tankpas door Orangegas).

Maar er is nog meer te doen in en rondom het Gasfornuis: op vrijdag komt radiozender SimoneFM met haar bus langs om vanaf het terrein een live-uitzending te verzorgen, en op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur verzorgen zangers Alina en Frank een ludiek optreden.