economie

21 jul 2016, 09:09

Alfa-college ook open tijdens zomervakantie

Alfa-college ook open tijdens zomervakantie

Het Alfa-college in Groningen is ook tijdens de zomervakantie geopend. Nieuwe of huidige studenten met vragen kunnen langskomen op de locatie aan de Boumaboulevard. De school is open tussen half negen en half vijf. De studenten kunnen ook bellen, mailen en whatsappen met de medewerkers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Dat we als school dicht zijn in de zomer ligt inmiddels vele jaren achter ons”, zo laat de school weten. Het Alfa-college krijgt normaal gesproken in de zomer bijna 200 telefoontjes, ruim 50 mailtjes en tientallen berichten via social media per week. Die gaan over aanmelden voor een opleiding, of het kopen van studieboeken.

Alleen de vestiging aan de Boumaboulevard gaat open. Daar zijn sowieso medewerkers aanwezig om aanmeldingen te verwerken en ervoor te zorgen dat de organisatie op orde is als het schooljaar begint.

Sinds vorig jaar heeft het Alfa-college ook een whatsapp-groep ingesteld om vragen te beantwoorden. “Daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Jongeren zijn bijna altijd online. Zij sturen sneller een whatsapp dan dat ze bellen”, aldus het college.