economie

30 dec 2013, 13:01

Aldel komt met verklaring; faillissement nu aangevraagd; niet 400 maar zeshonderd banen weg

Het faillissement van Aldel betekent het verlies van 300 functies bij dit bedrijf, maar ook 300 banen bij toeleveranciers. Dat blijkt uit onderstaande verklaring van Aldel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag, 30 december 2013, heeft Aldel haar faillissement aangevraagd bij de rechtbank te Groningen. Er wordt verwacht dat de rechtbank het faillissement nog vandaag zal uitspreken.

 

Dit besluit van Aldel is tot stand gekomen na een periode waarin in zeer intensieve samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Groningen, de Ondernemingsraad, Vakverenigingen, de aandeelhouder en vele andere betrokkenen bij Aldel naar oplossingen is gezocht voor het aanhoudende en toenemende verschil in energieprijzen voor de industrie in Nederland ten opzichte van omringende landen. Uiteindelijk is het niet gelukt om voor Aldel op tijd tot een oplossing van dit probleem te komen, waardoor een faillissementsaanvraag onvermijdelijk is geworden.

 

Aldel is een producent van primair aluminium, gevestigd in Delfzijl. Op dit moment zijn er ca. 300 mensen in dienst bij Aldel, daarnaast biedt Aldel nog eens ruim 300 mensen werkgelegenheid bij toeleverende bedrijven.