economie

09 okt 2014, 09:09

Adriaan van Dis en Ilja Leonard Pfeijffer bij groot Gronings literair festival “Het Grote Gebeuren”

Adriaan van Dis en Ilja Leonard Pfeijffer bij groot Gronings  literair festival “Het Grote Gebeuren”

Het Groningse literaire festival Het Grote Gebeuren dat zaterdagavond 1 november zal plaatsvinden in de Centrale Bibliotheek Groningen heeft de schrijvers Adriaan van Dis en Ilja Leonard Pfeijffer bereid gevonden om op het festival op te treden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pfeijffer won met La Superba dit jaar de Libris Literatuurprijs en kreeg onlangs de opdracht het poeziegeschenk van volgend jaar te schrijven. Tijdens Het Grote Gebeuren krijgt Pfeijffer de jaarlijkse TZUM-prijs overhandigd. Adriaan van Dis werd bij een groot publiek bekend als presentator van een ongeëvenaard boekenprogramma en door zijn romans. Vlak voor Het Grote Gebeuren verschijnt Ik kom terug, een roman die gaat over een bijna honderdjarige moeder en een familiegeschiedenis die van leugens aan elkaar hangt.

 

Daarnaast maken veel meer schrijvers hun opwachting: een flinke handvol debutanten en gelauwerde auteurs als Thomas Heerma van Voss, Renske de Greef en Peter Middendorp. Er zijn verder optredens van de Belgische dichter/cabaretier Maud Vanhauwaert, van vertaler en dichter Erik Bindervoet, van classicus en dichter en vertaler Piet Gerbrandy, er zijn gesprekken over vertalen, over debuteren en een talkshow over de Stand van de Letteren. Voor de muzikale afsluiting zorgt Jan Rot. Ook de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman verzorgt een optreden.

 

Op dezelfde dag – ’s middags om 17 uur – wordt ook de prijs voor het Beste Groninger Boek uitgereikt. De shortlist daarvan is zojuist bekend geworden.

 

Kaartjes voor het festival zijn te koop in de Bibliotheek Groningen, bij boekhandel Van der Velde in de Guldenstraat en via de website. Meer informatie: http://www.hetgrotegebeuren.nl.

 

1 november Het Grote Gebeuren

Literair festival Het Grote Gebeuren

Zaterdag 1 november

20.00 – 24.00 uur

Bibliotheek Groningen

Oude Boteringestraat 18

Entree: voorverkoop € 15,-

studenten €12,50