economie

01 feb 2016, 09:09

aDONNAdesign: 'vrouwelijk' webdesignbedrijf uit Groningen

aDONNAdesign:  'vrouwelijk' webdesignbedrijf uit Groningen

De online-industrie in Groningen is nog steeds grotendeels een mannenbolwerk. Maar langzaam maar zeker zijn er ook in deze branche steeds meer vrouwen actief. De stad-Groningse Josephine Reijman, tegenwoordig woonachtig in Garsthuizen, heeft een eigen webdesignbedrijf aDONNAdesign. Het is nog steeds een van de weinige webdesignbedrijven in het Noorden volledig door een vrouw gerund. Maar niet het enige: in de stad Groningen is er ook het webdesignbedrijf Wise Mice, van een vrouwelijke ondernemer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Webdesigner Josephine Reijman zit al jaren 'in het grafische vak'. Sinds vijf jaar werkt zij onder de vlag van haar eigen onderneming aDONNAdesign aan opdrachten in heel Nederland. "Een website is een krachtig communicatiemiddel waarmee een bedrijf zich helder kan profileren. aDONNAdesign adviseert en ondersteunt hierbij  in concept, vormgeving en realisatie", zo vertelt Josephine Reijman.

 "Veel klanten willen graag een website die ze zelf kunnen bijwerken. Bijvoorbeeld door zelf regelmatig nieuwe artikelen te plaatsen en een afbeelding daarbij te zetten. Ik ben gespecialiseerd in Wordpress, een systeem waarbij je dit gemakkelijk zelf kunt doen. Deze websites worden altijd opgeleverd met een uitgebreide handleiding op maat zodat het voor iedereen duidelijk is 'hoe het moet'."

aDONNAdesign is volgens haar een allround bureau voor grafisch ontwerp en webdesign met kennis en ervaring. "Particulieren, kleine en middelgrote bedrijven kunnen bij mij terecht voor eigentijdse, stijlvolle en betaalbare websites die responsive zijn, dus ook geschikt voor weergave op tablet en smartphone. aDONNAdesign ontwerpt echter ook al je drukwerk zoals een complete huisstijl, visitekaartjes, geboortekaartjes, flyers, affiches, reclamedrukwerk etc. Daarnaast bewerk ik foto’s voor bedrijven en particulieren. Bijvoorbeeld het vrijstaand maken van producten voor webwinkels of het combineren van foto’s en grafische elementen voor particulieren en voor bedrijfspresentaties."

Meer informatie: www.adonnadesign.nl

NB: aDonna is - in tegenstelling tot wat we eerder dachten - niet het enige 'vrouwelijke' webdesignbedrijf in Groningen. Ook Wendy Bruins heeft een websdesignbedrijf, onder de naam Wice Mice. Meer informatie: http://www.wisemice.nl/

 


(Dit is een gesponsord bericht)