economie

03 dec 2013, 21:09

Crowdfunding schot in de roos voor Groningse Traiterie De Olijfboom : binnen twee dagen doelbedrag binnen

Crowdfunding schot in de roos voor Groningse Traiterie De Olijfboom : binnen twee dagen doelbedrag binnen

Chryssa Dimas en Vasilis Linardos openen begin 2014 Griekse Traiterie De Olijfboom in de stad Groningen, aan de Steentilstraat 28. Om aanvullende financiering te krijgen, naast een lening van de gemeente Groningen, hebben zij gekozen voor crowdfunding. De twee maanden die voor de campagne stonden bleken niet nodig te zijn, binnen twee dagen is het doelbedrag van €15.000 opgehaald.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ondernemers zijn in mei van dit jaar begonnen met een traject binnen de gemeente Groningen om vanuit werkeloosheid een eigen bedrijf op te zetten. Op basis van hun ondernemingsplan hebben ze een lening van de gemeente gekregen van € 30.000. Dit is al een hele prestatie op zich aangezien banken noch andere instellingen in crisistijd niet happig zijn om geld te lenen aan horecabedrijven. Aanvullende financiering wilden de ondernemers  via crowdfunding binnen proberen te halen.

 

Doel van deze campagne was om extra inventaris aan te schaffen, maar ook om direct de liefhebbers van de Griekse keuken aan te spreken. In samenwerking met het platform CrowdAboutNow en Polar Advies is de campagne opgezet en op 28 november jl. online gegaan. Zaterdagmiddag 29 november was de campagne al succesvol. Het vertrouwen krijgen van vrienden, familie en toekomstige klanten is hierin erg belangrijk geweest.

 

Traiterie De Olijfboom heeft een passie voor de authentieke Griekse keuken en zal verse en gezonde hapjes en gerechten aanbieden. Naast takeaway en catering is het ook een eetwinkel met natuurlijke producten uit Griekenland. De ondernemers zijn inmiddels druk aan het klussen om de traiterie in januari te openen.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de nieuwe Griekse traiterie via de website (www.traiteriedeolijfboom.nl) en Facebook (www.facebook.com/grieksetraiterie). Voor meer informatie over de crowdfundingcampagne zie: www.crowdaboutnow.nl/de-olijfboom