economie

07 dec 2015, 11:11

Actie rond Kerstboom op Grote Markt: 10.000 lichtjes te adopteren voor goed doel

Actie rond Kerstboom op Grote Markt: 10.000 lichtjes te adopteren  voor goed doel

De Kerstboom op de Grote Markt – die vanmiddag wordt geplaatst - zal dit jaar niet alleen zorgen voor sfeer en licht in de donkere dagen, maar als het meezit kan de boom ook een lichtpuntje zijn voor mensen die het niet gemakkelijk hebben. In de Kerstboom komen namelijk 10.000 lampjes te hangen, en iedereen kan een lampje sponsoren voor 5 euro per lampje. Voor deze gelegenheid luistert de kerstboom dan ook naar de naam ‘Dennie de Wensboom’. De bijzondere actie is georganiseerd door vijf Rotary’s uit Groningen, met steun van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Vorig jaar hebben we dat voor de eerste keer gedaan. Dat leverde toen het forse bedrag op van 25.000 euro. Of we dit jaar opnieuw zoveel geld kunnen ophalen weet ik niet, maar: we doen zeer ons best!’, vertelt Berjo Wortmann, oud-vice voorzitter Groningen City Club en woordvoerder van de organiserende Rotary’s.

 

Het goede doel is de Stichting Humanitas Groningen, dat een project heeft genaamd ‘Jonge MantelZorgers’.

 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die thuis de zorg hebben voor een ernstig ziek, verslaafd of verstandelijk beperkt familielid. Deze jongeren hebben dus vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. En om hen even hun zorgen te laten vergeten en weer even kind te laten zijn, organiseert Humanitas allerlei leuke activiteiten voor hen. Dat kan individuele steun zijn door een vrijwilliger (een ‘maatje’) die het kind wekelijks opzoekt.

 

Deze biedt een luisterend oor en onderneemt gewone kinderdingen met hen. Maar ook wordt de kinderen groepsactiviteiten aangeboden, zoals klimmen in een klimcentrum, lasergamen en een workshop graffiti spuiten.

Donderdag 10 december worden de lichtjes in de kerstboom ontstoken. Maar iedereen kan nu al een lichtje adopteren. Alle informatie over de actie vindt u op: www.denniedewensboom.nl en op www.humanitasgroningen.nl