economie

21 sep 2017, 20:08

Acht ondernemers uit Provincie Groningen in MKB Innovatie Top 100

Acht ondernemers uit Provincie Groningen in MKB Innovatie Top 100

De provincie Groningen is met acht bedrijven vertegenwoordigd in de landelijke MKB Innovatie Top 100 . De hoogst geklasseerde onderneming uit de provincie Groningen is dit jaar Horus View and Explore uit Bedum, dat een knappe negentiende plek wist te behalen. Het hoogst genoteerde bedrijf uit de stad is dit jaar ORFI-food BV op de zeventigste plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Horus heeft zijn hoge klassering te danken aan de ontwikkeling van een stroper detectie systeem dat wordt gebruikt om in Afrika stropers op te sporen. Het systeem scant real-time de omgeving in een straal van twee kilometer rondom het voertuig door op slimme wijze meerdere sensoren te koppelen en algoritmen op deze data los te laten. Zo ziet het systeem sporen van mensen die voor het menselijk oog niet waarneembaar zijn en stuurt bij een alarm een camera aan die de agenten een gedetailleerd beeld geeft van de potentiële stroper.

De hoogste stad-Groningse notering, ORFI-food, heeft zijn opname in de innovatielijst te danken aan de ontwikkeling van gezonde hagelslag op basis van groenten: VEGA-choqs. De andere Stad-Groningse klasseringen zijn voor United Care Products (72), voor de ontwikkeling van een unieke stalift, AttachingIT (92) ,met zijn systeem voor veilig e-mailverkeer en Negotica Development Projects dat een slim domoticasysteem. ontwikkelde.

Provinciegenoten met een vermelding in de 2017-editie van de lijst zijn Hulst Innovation Cable Equipment uit Westeremden en Arox Logistics uit Hoogezand.