economie

23 nov 2015, 12:12

ABN AMRO neemt Bollegraaf Recycling over

ABN AMRO neemt Bollegraaf Recycling over

ABN Amro Participaties heeft een meerderheidsbelang genomen in de Bollegraaf Recycling Groep uit Appingedam. Het bedrijf wil op die manier verdere groei mogelijk maken. Dat meldt het bedrijf op z’n eigen website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De overname is mede gedaan omdat de eigenaar van het bedrijf, Heiman Bollegraaf, de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Eerder deed hij al een stap terug als CEO, zodat een adviesbureau de vrije hand kreeg om het bedrijf weer winstgevend te maken en een externe financier te zoeken.

Heiman Bollegraaf gaat zich binnen het bedrijf richten op het uitbouwen van het internatonale klantennetwerk. De adviseur die het bedrijf winstgevend moest maken is door ABN Amro benoemd als nieuwe CEO.

Bollegraaf is in 1961 opgericht als machinefabriek. Het groeide onder Heiman Bollegraaf uit tot een wereldspeler op het gebied van recycling- en afvalverwerkingapparatuur. Nu zijn ze wereldwijd actief en heeft het bedrijf vestigingen in de meeste Europese landen, Noord-Amerika, Australië en Azië. In Appingedam, waar de roots van het bedrijf liggen, werken nu zo’n 200 mensen.