economie

02 feb 2018, 09:09

ABN AMRO heropent kantoor aan de Grote Markt

ABN AMRO heropent kantoor aan de Grote Markt

Wethouder Joost van Keulen (Economie & Innovatie) en Frans van der Horst, CEO Retail Banking bij ABN AMRO, hebben op donderdag 1 februari het ingrijpend verbouwde ABN AMRO kantoor aan de Grote Markt 22 in Groningen feestelijk geopend. Het kantoor was bijna een jaar gesloten. Tijdens een grondige renovatie is het onderkomen van de bank gemoderniseerd en verduurzaamd. De faciliteiten voor klanten zijn verbeterd, bijvoorbeeld door de realisatie van spreekkamers waarin klanten via de webcam contact kunnen hebben met adviseurs elders in het land. Aan de buitenkant springen de vleermuis- en insectenhotels op het dak van het gebouw in het oog. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sebastiaan ten Have, Kantoordirecteur Groningen: "Het ABN AMRO kantoor is sinds jaar en dag één van de meest in het oog springende gebouwen aan de Noordwand van de Grote Markt. Door de verbouwing voldoet ons kantoor meer aan de verwachtingen van onze klanten en is ABN AMRO klaar voor een mooie toekomst in Groningen. Door ook in het pand veel verwijzingen te maken naar Groningen, is de verbinding met de stad verder versterkt. Zo zijn op de muren van de spreekkamers prominente, Groningse plekken en gebouwen te zien. Het uitzicht vanuit de centrale hal op de Martinitoren is verbluffend." ​

Duurzame elementen op en in het gebouw
ABN AMRO heeft als doel gesteld dat in 2030 de woningen en kantoren van klanten én haar eigen vastgoed gemiddeld energielabel A te hebben. Het kantoor in Groningen heeft energielabel A+ gekregen. De gasgestookte CV ketels zijn volledig vervangen door warmtepompen. Het pand heeft een sedumdak, begroeid met plantjes en voorzien van zonnepanelen. Ook zijn op het dak de vleermuis- en insectenhotels geplaatst. Door alle isolatiemaatregelen behoort het kantoor tot de 10% energiezuinigste panden van de bank.

Prijswinnaar GOODR ontvangt sleutel 
Tijdens de verbouwing was de bank tijdelijk gesitueerd aan de Grote Markt 23. In dit pand neemt binnenkort de Groningse startup GOODR zijn intrek. GOODR is de winnaar van 'Vliegende start met ABN AMRO', een door de bank georganiseerde wedstrijd voor de beste, jonge duurzame onderneming in de regio Groningen. Als beloning krijgt het bedrijf een jaar lang gratis de beschikking over zeven werkplekken in dit pand. Tijdens de opening van Grote Markt 22 heeft GOODR officieel de sleutel van de ruimte ontvangen. 

Alle werkdagen geopend
Het ABN AMRO kantoor aan de Grote Markt is per direct voor klanten te bezoeken. Het kantoor is geopend op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. 

 

(c) Foto's Henk Cornax & GIC.nl

ABN AMRO heropent kantoor aan de Grote Markt