economie

29 aug 2016, 11:11

Aanstaand weekend Zienemaan & Sterren: films in spectaculaire openluchtsetting Suikerunieterrein

Aanstaand weekend Zienemaan & Sterren: films in spectaculaire openluchtsetting Suikerunieterrein

Aankomend weekend verandert het voormalig Suikerunieterrein weer in de grootste openluchtbioscoop van Groningen. Vanaf vrijdag vertoont Zienemaan & Sterren drie unieke films: de thriller Green Room, de muziekdocu B-movie: Lust & Sound in West-Berlin en de ontroerende komedie Me and Earl and the Dying Girl.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bezoekers kunnen gebruik maken van de zitzakken en stoelen die klaarstaan, maar mogen ook zelf stoelen meenemen. Elke avond zijn vanaf 19:00 uur de bar en foodtrucks open voor hapjes en drankjes en om 21:00 uur start de film. Tickets voor Zienemaan & Sterren kosten €7,- bij Cafe Wadapartja, Cafe Kult en restaurant de Boom, €8,- online via www.zienemaan.nl/tickets en €10,- aan de deur.

 

Kinderbioscoop Zienemini


In samenwerking met de Wolkenfabriek zijn er twee films voor de kleinste filmliefhebbers en hun ouders. Op zaterdagmiddag 3 september: Knoester & Berkelientje. Een leuke film vol avonturen over Junior en zijn pratende tak Knoester. Geschikt voor alle leeftijden.
Op zondagmiddag 4 september: Ernest & Celestine. Een schitterend vormgegeven animatie over de onwerkelijke vriendschap tussen de grote beer Ernest en het muisje Celestine. Vanaf 6 jaar.

 

Zienemini is niet buiten, maar binnen in de Oude Suikerfabriek. Deuren open om 14:30 uur, start film om 15:00 uur. Tickets zowel voor ouders als kinderen kosten €5 online en €6 aan de deur. Tip: na afloop is er een speciaal Zienemini-menu dus blijf gezellig eten in de Wolkenfabriek!

 

Gouden Suikerbiet Prijsuitreiking


Op zaterdag 3 september, voorafgaand aan de wervelende documentaire B-movie: Lust & Sound in West-Berlin, wordt bekend gemaakt welke filmmaker uit Noord-Nederland de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie wint. De winnaar ontvangt de Gouden Suikerbiet-trofee, een prijs van €500,- en zijn of haar kortfilm wordt direct op het grote filmscherm aan het Zienemaan-publiek vertoond. De jury, bestaande uit Kirsten Ruber (directeur Go Short – International Short Film Festival Nijmegen), Miklós Kiss (docent Film- en Mediastudies aan de RuG) en Barend de Voogd (filmjournalist en hoofdredacteur Schokkend Nieuws Filmmagazine), kiest uit de volgende genomineerden een winnaar:

 

* Filmcollectief Natte Haring met ‘Drie Mensen Vinden een Auto’
* Ismaël Lotz met ‘The Joe Show’
* Joren Molter met ‘Konijn’
* Froukje van Wengerden met ‘Moving Landscapes’
* Lex Vesseur met ‘Happiness Soap’ (pilot)

 

Zienemaan & Sterren is de grootste openluchtbioscoop van Groningen en vertoont elk jaar baanbrekende cinema in een onvergetelijke setting bij de Oude Suikerfabriek. Dit jaar is het filmfestival van vrijdag 2 t/m zondag 4 september. Zie ook: www.zienemaan.nl