economie

18 nov 2017, 11:11

A-straat winkeliers trakteren op pizza’s en hapjes

A-straat winkeliers in Groningen waren vrijdagavond helemaal in de wolken na de officiële heropening van hun straat door wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken. Binnenstad bezoekers werden getrakteerd op pizzapunten, glazen wijn en hartige hapjes.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De straat heeft een complete ‘make-over’ ondergaan, waardoor er nu geen bussen meer door mogen, en veel minder auto’s. Ook zijn er gele klinkers neergelegd, van een soort dat minder glad is dan de honderdduizenden gele steentjes die elders in de binnenstad liggen.

 

Al met al is de A-straat nu bijna een voetgangersgebied geworden, waardoor wandelaars zich veiliger voelen en niet meer hoeven op te passen dat ze door bussen omver worden gereden. De ondernemers zijn zeer ingenomen met de veranderingen en verwachten nu aanzienlijk meer publiek. De A-straat is nu een schakel geworden tussen enerzijds de binnenstad, en anderzijds de Westerhaven, dat al enige tijd sterk in de ,lift zit sinds de komst van Primark.

 

Nu de A-straat klaar is begint de gemeente met de Brugstraat, waarna de opknapbeurt van de binnenstad straks zal worden voortgezet met de Munnekeholm.