economie

03 mrt 2014, 20:08

20.000 boeken boeken van failliete boekenboedel van De Slegte in Groningen in de opruiming

De tweedehands boeken van het bekende Amsterdamse filiaal van De Slegte aan de Kalverstraat worden deze week in Groningen verkocht. De ca. 20.000 boeken zijn vanaf woensdag voor maar een fractie van de oorspronkelijke prijs te koop aan de Herestraat 33.


 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het 24 filialen tellende de Slegte werd twee jaar geleden gekocht door investeerders van de inmiddels failliete boekhandelsketen Polare. "Waar veel mensen het hebben over de nieuwe boekhandels van voorheen Selexyz is tweedehands boekwinkel De Slegte veel minder in het nieuws" ,zegt Michel de Vries die de verkoop organiseert.

 

"De Slegte is meegezogen in het faillissement. Heel jammer. De winkels hebben het onder andere verloren van de verkoop via het internet. Maar tegelijk zat er de laatste jaren, juist door dat internet, weer een stijgende lijn in de omzetten. Hoe dan ook zal een kenmerkende naam uit het straatbeeld verdwijnen."


Of de naam van De Slegte definitief uit de binnenstad verdwijnt moet nog blijken. Maar hoe dan ook kunt u aan de Herestraat nog de laatste tweedehands boeken aanschaffen.