wonen

28 nov 2017, 20:08

Winter Fair op het Overwinningsplein

Winter Fair op het Overwinningsplein

Zondag 10 december 2017 zal er een Winter Fair plaats vinden op het Overwinningsplein in Groningen. Met het organiseren van deze Winter Fair hoopt de winkeliersvereniging ‘Overwinningsplein’ de aantrekkelijkheid van het winkelgebied verder te vergroten en nieuw publiek aan te trekken.

Sinds 2016 is winkeliersvereniging ‘Overwinningsplein’ weer actief op tal van thema’s en heeft zij een nieuw bestuur gevormd. Vanuit dit bestuur zijn diverse stappen gezet om het Overwinningsplein beter op de kaart te zetten. Er zijn in samenspraak met de gemeente aanpassingen doorgevoerd in de afvalvoorzieningen, er zijn ter verfraaiing van het winkelgebied hanging baskets bevestigd aan de lantaarnpalen, er is geïnvesteerd in sfeerverlichting en er is in samenspraak met de ondernemers ingezet op kleinschalige activiteiten om extra publiek te trekken en de verblijfsduur van bestaand publiek te verlengen.

Overwinningsplein

Met de winterperiode voor de deur wil het bestuur van het Overwinningsplein een sfeervol evenement neer zetten in de vorm van een Winter Fair. Met het organiseren van deze Winter Fair hoopt het Overwinningsplein de aantrekkelijkheid van het winkelgebied verder te vergroten en nieuw publiek aan te trekken.  

 

10 December – Winter Fair

 

De Winter Fair zal op 10 december van 11:00 uur tot 17:00 uur georganiseerd worden. Het wordt een gezellig winters festijn, dat plaats zal vinden op een deel van het parkeerterrein. De fair zal bestaan uit verschillende kramen, die bezet worden door ondernemers van het Overwinningsplein en daarbuiten.

 

Naast deze kramen worden er verschillende leuke en sfeer verhogende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo zullen er doorlopend muzikale optredens verzorgd worden door een koor, orkest en draaiorgel, wordt er een fotoactie georganiseerd waarbij men kosteloos een foto met winterse achtergronden kan laten maken, lopen er  personages rond om lekkernijen uit te delen en wordt iedereen getrakteerd op warme chocolademelk. De Winter Fair wordt aangekleed met talloze kerstbomen, winterse attributen, en een heuse ‘skihut’!