wonen

14 jan 2019, 16:04

Uniek festival ‘Voor niets gaat de zon op’: aandacht armoede in Groningen

 Uniek festival ‘Voor niets gaat de zon op’: aandacht armoede in Groningen

In Groningen gaat volgende week woensdag 23 januari een bijzonder festival van start, onder de titel: ‘Voor niets gaat de zon op’. Op deze unieke markt aan de Eikenlaan wordt aandacht besteed aan tal van zaken die te maken hebben met het leven in armoede.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze gratis toegankelijke markt heeft een breed aanbod aan maatschappelijk organisaties die zich richten op armoedebestrijding en op sociale participatie. Op de markt kunnen deze organisaties zich presenteren.  

 

Een  greep uit de deelnemende organisaties:Het Groninger Forum en het Noorderpoortcollege staan op de markt met informatie over diverse (taal)cursussen. ‘Samen leren 050’ biedt hulp aan ouders bij taal voor kinderen.

 

‘De Gereedschapskist’ vertelt over het lenen van gereedschap voor mensen met een kleine beurs.

 

‘Ambivert Consultancy’ biedt trainingen om mensen financieel zelfredzaam te maken. Zij zullen hier ook een presentatie over geven.

 

‘Stichting Leergeld’ zal informeren over verschillende aanvragen die je kunt doen voor kinderen als je weinig financiële middelen hebt.

 

Saaksumborg vertelt over werkervaringsplekken en participatiebanen.

 

Quiet biedt informatie over de armoede in Nederland en het bestrijden hiervan.

 

Ook het Wijkbedrijf Selwerd & SKSG De Regenboog zijn vertegenwoordigd.

 

Plaats:

 

De locatie van dit door Sam Events 4 U georganiseerde festival  is in het buurtcentrum De Sonde2000 Eikenlaan 288-1, het buurtcentrum voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk.

 

Bezoekers zijn van harte welkom tussen 13:00 en 17:00 uur.