wonen

23 nov 2018, 10:10

Top-glazenwasser doet werk op hoogste niveau in Groningen

Top-glazenwasser doet werk op hoogste niveau in Groningen

De werkzaamheden aan de buitenkant van het Groninger Forum naderen hun voltooiing. Voor de oplevering binnenkort van de buitenkant moeten de ramen wel netjes schoon zijn. Vandaar de glazenwasser op bovenstaande foto van Marieke Kijk in de Vegte, uit de nieuwsbrief Groningen Vernieuwt. Wanneer is de buitenkant klaar?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het Groninger Forum gaat aannemer BAM verder met de afbraak van de eerste delen van de krans op de bovenste verdiepingen van het gebouw. Deze werkzaamheden duren naar verwachting nog enkele weken.

 

De aannemer begint daarmee aan de Schoolstraatzijde van het gebouw. Als de krans (gedeeltelijk) weg is moeten nog natuursteenplaten worden geplaatst op de plekken waar de gevelsteiger bevestigd was.

 

Rondleiding?

 

Informatiecentrum Groningen Vernieuwt organiseert elke donderdag een rondleiding langs de bouwplaats Grote Markt oostzijde en Groninger Forum. U kunt zich aanmelden via groningenvernieuwt@groningen.nl of (050) 760 00 60 en daarbij aan te geven op welke datum u langs wilt komen en met hoeveel personen.De rondleiding start om 15:00 uur. De rondleiding start in het informatiecentrum op de Grote Markt en loopt vervolgens via de buitenkant van de hekken van het bouwterrein. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

 

(Bron en foto boven: Marieke Kijk in de Vegte, Nieuwsbrief Groningen Vernieuwt.nl)

De gevelsteiger wordt verwijderd aan de zijde van de Schoolstraat. Foto: Erwin Kloen, Groningen Vernieuwt.
De gevelsteiger wordt verwijderd aan de zijde van de Schoolstraat. Foto: Erwin Kloen, Groningen Vernieuwt.