wonen

27 nov 2017, 17:05

Plan Merckt: volgende maand start de bouw

Plan Merckt: volgende maand start de bouw

De bouw van het Plan Merckt op de Grote Mark gaat nog eind dit jaar beginnen. Dat meldt de nieuwsbrief Groningenvernieuwt.nl. Plan Merckt wordt gerealiseerd op de hoek Grote Markt - Poelestraat.

Aannemer Plegt-Vos heeft vorige week het terrein bouwrijp gemaakt. Onder bouwrijp maken wordt verstaan het bewerken van de grond voordat met de bouw gestart kan worden. Hiervoor is een oude tank gesaneerd, een berlinerwand verwijderd en bestrating opgenomen. 

 

De aannemer is in de kelder bezig met de voorbereidingen voor het aanbrengen van de soilmix wanden. Met deze techniek kan op een trillingvrije manier de fundering gemaakt worden.

 

Volgens planning start de bouw van Merckt eind dit jaar.De werkzaamheden op de hoeklocatie Grote Markt - Poelestraat zijn live te volgen.

 

De onderste lagen van Merckt zijn bestemd voor eten en drinken. Er komt een 'food market'. In het middendeel komen appartementen en op het dak komt een dakterras, dat dankzij een ‘cabriodak’ geschikt is voor alle seizoenen.

 

 Merckt wordt ontwikkeld door Mensenborgh Projecten en is ontworpen door Powerhouse Company. (Bron: Groningenvernieuwt.nl)